Voorlichtingsboek

Voorlichtingsboek 'De Slingerkampioen'

Kanker komt voortaan voor in alle leeftijdscategorieën. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kankerpatiënt in gesprek blijft met zijn of haar naaste. Dat doe je bij iedereen op een ander niveau en met andere hulpmiddelen.

Tijdens mijn ziekte (Patricia) was er een prachtig boek voor mijn dochter van toen 8 jaar. Samen las ik het boek waarin van alles werd uitgelegd en gevraagd aan haar. Het was mijn hulpmiddel om met haar het gesprek aan te gaan. Voor mijn dochter van toen 6 jaar was er geen geschikt hulpmiddel. Ik miste een boek dat ik samen met mijn dochter op haar niveau kon lezen. En toen werd ons idee geboren om zelf een boek te schrijven.

Wij kwamen in contact met alleskunner Geert Bukkems, die ons voorstelde aan Rowin Holtslag. Beiden hebben mede op basis van mijn persoonlijke ervaringen het boek ‘De Slingerkampioen’ voor ons geschreven. Vervolgens heeft Geert ons meegenomen naar Nelleke Kortleven en Myrte van der Putten. Deze twee creatieve kanjers hebben de geweldig mooie tekeningen voor ons gemaakt.

Het is een boek geworden waarin de twee apen Monk en Pienut te maken krijgen met kanker. Monk wordt ziek en Pienut probeert het te begrijpen. We willen meegeven dat een positieve instelling de juiste is en dat je moet genieten van het hier en nu.

Stichting Vier het Leven Someren is ongelooflijk dankbaar voor deze mooie en waardevolle samenwerking. En als kers op de taart hebben we er een hele leuke Pienut knuffel bij laten maken. Er is toch niks fijner om een knuffel te hebben die je kinderen troost, die naar ze luistert en die met ze speelt.

Informatie

Wij willen graag een verschil maken voor kankerpatiënten. Graag zouden wij een lach op het gezicht van de patiënt toveren, uit eigen ervaring weten we dat het de kleine dingen zijn die het doen.

Komende evenementen

Er zijn geen komende evenementen